Thegem babylon header

Groener wordt wonen niet.

  • 980 m2 groen in en op de gebouwen
  • 392 planten en struiken
  • 217 bomen
  • 1.000 m2 zonnepanelen
  • Hergebruik van regenwater voor irrigatie van de planten
Thegem babylon 2
Thegem babylon boeri

Stefano Boeri: architect, filosoof, visionair

Stefano Boeri oogstte wereldwijd veel lof voor zijn verticale stadsbossen in Milaan. Het betekende het begin van een wereldwijde veroveringstocht van zijn volledig met bomen en planten bekleedde gebouwen. In België zette hij eerder al Palazzo Verde neer in Antwerpen en nu krijgt ook GEM met Babylon een bijzonder groen ontwerp van de wereldvermaarde urban innovator.

Een gebouw dat de lucht zuivert? Babylon doet het.

  • - 30 ton CO2 per jaar
  • + 19 ton zuurstof per jaar
  • - 30% energieverbruik
  • - 2°C koeler (oplossing tegen hitte-eilandeffect)
Thegem babylon 3

“Urban forest worden cruciaal de komende jaren”

Weet je dat steden verantwoordelijk zijn voor 70 tot 75 % van de CO2 in onze atmosfeer? Bomen en planten kunnen tot 40 % van die CO2 absorberen. Hoe meer we de natuur dus kunnen incorporeren in onze steden, hoe meer we het hoofd kunnen bieden aan de klimaatverandering. Denk maar aan de voordelen: betere luchtkwaliteit, minder energieverbruik, betere biodiversiteit in de steden. En, niet onbelangrijk, een groene omgeving vergroot het geluksgevoel bij de mensen die er wonen. Al die voordelen maken dat de idee van urban forests heel hedendaags is. Wat zeg ik, het is cruciaal voor de komende jaren.” Stefano Boeri.

Thegem babylon 4
Thegem babylon 3
Thegem babylon 1
Thegem babylon 2
Thegem babylon 1

Nieuwbouwappartementen met zoveel méér

Babylon wordt het eerste residentiële project in de nieuwe GEM-buurt en bestaat uit twee gebouwen, ontworpen door Stefano Boeri. De nieuwbouwappartementen ogen niet alleen spectaculair, ze blinken ook uit in wooncomfort. Denk aan ruime lichtinval, extra grote leefterrassen en een binnenklimaat dat dankzij alle duurzame ingrepen het hele jaar door een aangename temperatuur kent.

Thegem babylon 4

Groen visoen: wonen met parkzicht

Alle appartementen kijken uit op het grote landschapspark van negen hectare dat wordt aangelegd op de GEM-site. Extra ruime terrassen maken de ervaring compleet: hier is wonen echt één met de natuur.

Triple Living, bouwer van buurten

Triple Living bouwt bruisende stadswijken met een kloppend hart, waar het goed leven is en het leven goed. Waar levenskwaliteit voorop staat en de ‘wij’ nog in wijk zit. Buurten met een sterke identiteit, een doordachte architectuur en een uitgesproken groen karakter. Buurten zoals GEM.

Thegem babylon TL

Nog vragen?

Dit is een verplicht veld.

Dit is een verplicht veld.

Dit is een verplicht veld.

Geef een geldig e-mailadres in.

Dit is een verplicht veld.

Dit is een verplicht veld.

Dit is een verplicht veld.

Dit is een verplicht veld.